x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă dezinsecţie în Capitala. Se „curăță” sectorul cu țânțari purtători de West Nile

O nouă dezinsecţie în Capitala. Se „curăță” sectorul cu țânțari purtători de West Nile

10 Aug 2021   •   19:30
O nouă dezinsecţie în Capitala. Se „curăță” sectorul cu țânțari purtători de West Nile
Sursa foto: Agerpres

Tratamentele pentru combaterea ţânţarilor continuă în București. În sectorul 6, unde au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile, Primăria anunță intensificarea tratamentelor.

Primăria Municipiului București intensifică începând de marți seară tratamentele de combatere a țânțarilor în cartierul Brâncuși – zona B-dului Timișoara, sectorul 6, zonă unde au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile.

De asemenea, se vor intensifica tratamentele de combatere a țânțarilor și în toate spațiile verzi adiacente acestei zone.

Concomitent, Primăria Municipiului București începe, tot marți, cel de-al șaptelea tratament de combatere a țânțarilor, tratament planificat în cadrul Programului Unitar de Acțiune aferent anului 2021. Tratamentul precedent s-a desfășurat pe durata a șapte zile operaționale, în perioada 1- 8 august.

Activitatea de dezinsecție la nivelul Municipiului București se desfășoară zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30, în funcție de condițiile meteorologice.

Tratamentele de combatere a țânțarilor se aplică în următoarele zone:

- Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

- Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

- Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studențesc, 1 unitate militară;

- Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

- Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

- Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Tratamentele de combatere a țânțarilor se fac de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se aplică pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcuri, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Municipiului București (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe, etc.)

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul Microsin. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător.

În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

×