x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă tragedie în medicina românească. A murit profesor doctor Dan Olteanu

O nouă tragedie în medicina românească. A murit profesor doctor Dan Olteanu

20 Oct 2020   •   08:32
O nouă tragedie în medicina românească. A murit profesor doctor Dan Olteanu

O nouă veste tristă despre medicina românească. Profesor dr. Dan Olteanu a murit la vârsta 80 de ani.  A fost creatorul Secției de Gastroenterologie de la Spitalul Universitar din București și fondatorul școlii moderne de Medicină Internă din România.

 

„Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, cand Destinul sau l-a mutat intr-o STEA! O STEA ce nu se va stinge niciodata si va lumina mai departe, destinele atator generatii!

Profesorul Dan Olteanu, Seful Disciplinei de Medicina Interna din cadrul Spitalul Universitar din Bucuresti, a fost fondatorul scolii moderne de Medicina Interna de peste patru decenii, un mentor desavarsit pentru generatii intregi de studenti si medici, fascinati de talentul sau profesional si didactic. A fost creatorul Sectiei de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea putine si prea sarace pentru a exprima intreaga noastra recunostiinta, a medicilor pe care i-a format cu o rara competenta, cu o mare rabdare si cu o totala daruire; a sutelor de studenti carora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienti carora le-a daruit zile si ani....

Ne inchinam cu profund respect in fata personalitatii sale si il rugam pe Bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca vesnicia!

Lumina lina, Domnule Profesor!”, se scrie pagina Societății Române de Medicină Internă.

 

×
Subiecte în articol: dan olteanu