x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O școală din Sectorul 3 al Capitalei își închide porțile din cauza coronavirusului. Reacția ministrului Educației

O școală din Sectorul 3 al Capitalei își închide porțile din cauza coronavirusului. Reacția ministrului Educației

15 Sep 2021   •   16:04
O școală din Sectorul 3 al Capitalei își închide porțile din cauza coronavirusului. Reacția ministrului Educației

UPDATE La Școala 75 din Capitală se invață online, de astăzi, din cauza depistării unui caz de COVID-19. Toată zona A a școlii s-a închis. “Ziua de raportare centralizată pentru infectări va fi miercuri, excepție fiind prima săptămâna (aceasta) care va fi vineri. Prin decizia CA a Școlii 75, clasele dintr-un corp de clădire trec în online. Sunt 47 de clase, din totalul de 57, 25 din învățământul primar și 22 de gimnaziu. În total, 1.307 elevi. O îngrijitoare a fost infectată, dar a intrat în contact cu alte trei. Nu are cine să asigure măsurile de curățenie și dezinfecție și de aceea s-a luat decizia trecerii în online. Astăzi s-a făcut nebulizare. Mâine se face dezinfectare, în tot corpul de clădire. Se încearcă revenirea la prezența fizică de vineri sau de luni”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. (Diana Scarlat)

Stire initiala O școală din Sectorul 3 al Capitalei va intra în scenariul roșu de funcționare, ca urmare a apariției unui caz de coronavirus în rândul unei angajate. 

Este vorba despre elevii care învață în corpul A al Școlii 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei. Aceștia vor face orele online timp de 14 zile. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care să fie stabilite măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu următoarele scenarii:

a)    în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b)    în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

 

×
Subiecte în articol: scoala sectorul 3 coronavirus