x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O secție a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a fost închisă, după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus

O secție a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a fost închisă, după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus

24 Mar 2020   •   13:17
O secție a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a fost închisă, după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus
Sursa foto: Victor Stroe

Secția de gastroenterologie a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a fost închisă, după ce un pacient a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Pacientul, confirmat cu coronavirus, a fost transferat la Clinica de Gastroenterologie de la Spitalul Județean Suceava.

Colegul de salon al pacientului a fost testat, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, personalul medical care a intrat în contact cu pacientul diagnosticat cu COVID-19 va fi testat, respectiv 16 medici și asistenți medicali.

"În cursul serii a fost primita confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Gastroenterologie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgențe Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineata este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la Gastroenterologie", a declarat Diana Cimpoeșu, purtator de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD UPU Iași.

×