x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O sută de români repatriați din Italia, în carantină în Tulcea

O sută de români repatriați din Italia, în carantină în Tulcea

25 Mar 2020   •   22:05
O sută de români repatriați din Italia, în carantină în Tulcea

O sută de români repatriați din Italia vor fi ținuți în carantină în județul Tulcea. Aceștia au aterizat miercuri seara pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța și vor fi transportați în Tulcea, anunță prefectul Constanței, George Niculescu.

Aeronava care a aterizat miercuri, la ora 19.30, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, a adus în țară alți 187 de români. Acesta este al cincilea zbor umanitar pe care Ministerul Afacerilor Externe l-a organizat pentru repatrierea românilor din Italia.

„În această seară, în jurul orei 19.30, pe Aeroportul Internațional Constanța, a aterizat un nou avion din Italia (Roma), parte din transporturile umanitare organizate de Ministerul Afacerilor Externe. Așa cum s-a întâmplat și la precedentele aeronave, toți pasagerii, în acest caz 187, parcurg pașii obligatorii din triajul epidemiologic”, a anunțat Prefectura Constanța.

O sută dintre cei 187 de pasageri veniți de la Roma vor fi transportați în județul Tulcea și ținuți în carantină într-un centru pus la dispoziție de autorități. Ceilalți vor rămâne în centrele de carantinare deschise în județul Constanța.

„Decizia a fost luată după consultări pe care le-am avut atât cu prefectul de Tulcea, cât și cu Ministrul de Interne, Marcel Vela. Lupta împotriva COVID-19 este un test de unitate pentru noi toți, iar prin faptul că am găsit sprijin la Tulcea, este o dovadă clară că, prin solidaritate, vom găsi mereu cele mai bune soluții”, a transmis miercuri seară George Niculescu, prefectul județului Constanța.

Prefectura Constanța a anunțat că 1500 de români urmează să fie carantinați în județul de la malul mării. Până în acest moment, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu au ajuns cinci aeronave care au adus peste 600 de români din Italia. Aceștia au intrat în carantină instituționalizată în cele două centre deschise într-un hotel din Mamaia și în sanatoriul de la Techirghiol.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carantina coronavirus