x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

05 Aug 2006   •   00:00

16:50 - SECETA


CERNAVODA. Nivelul Dunarii in zona Cernavoda a ajuns la 4,6 metri, dupa ce a scazut cu aproape o jumatate de metru in ultimele patru zile.
ARAD. Peste 250 de proiectile explozibile, majoritatea functionale, au fost ridicate de autoritati de la un centru de colectare a fierului vechi.

16:55 - MONITORIZARE


VRANCEA. Prefectura a inaugurat un sistem de supraveghere video care a costat aproximativ 10.000 de lei. Sistemul digital inmagazineaza imaginile preluate de la patru camere ce sunt amplasate pe holurile Prefecturii. Prefectul Ion Oprea a precizat ca sistemul nu va limita accesul in institutie.
INCASARI. Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a anuntat ca a incasat in primele sapte luni ale acestui an venituri de 11,7 miliarde de lei, in crestere cu 33,3% fata de anul trecut. Trei directii regionale vamale, din Galati, Iasi si Constanta, au raportat cresteri ale incasarilor peste medie.


MANA-N MANA. Curtea de Apel Pitesti a decis ca edilii valceni sa ramana incatusati impreuna inca 29 de zile in dosarul in care cei doi sunt acuzati de luare de mita si complicitate la luare de mita. Initial, in urma cu trei zile, Tribunalul Valcea a decis ca primarul Mircia Gutau poate fi eliberat, dar viceprimarul Nicolae Dicu trebuie sa ramana dupa gratii. Procurorii anticoruptie au facut insa recurs. (Alexandra Chivu)

OFERTA DE LUCRU - Patiseri pentru strainatate
Patiserii cu o experienta de minimum doi ani pe cartea de munca si care vor sa munceasca in strainatate se pot inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) in perioada 7-25 august. Solicitantii trebuie sa aiba intre 28 si 36 de ani, sa aiba minimum doi ani de experienta dovedita cu cartea de munca, iar cunoasterea limbii spaniole constituie un avantaj. (Eugenia Mihalcea)

BRAILA - Gravida condamnata a fost eliberata
Instanta Judecatoriei Braila s-a intrunit ieri in trei randuri pentru a dezbate cererea detinutei Gicuta Coman de a i se intrerupe executarea pedepsei. Femeii i s-a facut o expertiza medicala care a atestat ca sarcina sa are 25 de saptamani si ca exista riscul unui avort spontan. Dupa ce instanta s-a pronuntat, eliberand-o pe Gicuta Coman, Parchetul a anuntat ca nu face apel impotriva sentintei, asa incat, incepand de aseara, femeia este libera cel putin un an si jumatate. (Nicoleta Butnaru)

ARAD - Pana de curent la frontiera
Mai multe localitati aradene au ramas fara energie electrica in noaptea de joi spre vineri, in urma unei furtuni care s-a declansat in zona de frontiera cu Ungaria. Furtuna a avariat posturi de alimentare si a distrus izolatori din retelele electrice, lasand in bezna 15 localitati,printre care si vamile Nadlac, Turnu si Varsand. La Nadlac, traficul a fost complet blocat pana la ora 3:30, pentru ca sistemul informatic nu a putut fi alimentat de generatorul electric.

2 MAI - Protest spontan pe plaja
Zeci de turisti veniti pe plaja din statiunea 2 Mai au declansat ieri-dimineata un protest spontan, nemultumiti ca zona era plina cu peste 200 de sezlonguri, oamenii neavand unde sa-si mai intinda cearsafurile. Sezlongurile au fost indepartate de primarul localitatii Limanu, Nicolae Urdea, dar au fost reamplasate de reprezentantii firmei Romned, care a concesionat mai multe sectoare de plaja. Primarul a declarat ca este inadmisibil ca operatorul sa puna sezlonguri pe plaja, in conditiile in care nu si-a indeplinit obligatiile contractuale referitoare la curatarea plajei.

TERGIVERSARE - "Guru", la Curtea Constitutionala
Mandatul de arestare in lipsa, emis in anul 2004 pe numele liderului MISA Gregorian Bivolaru, pentru infractiuni de coruptie sexuala si trafic cu minori, este valabil, a constatat ieri o instanta a Curtii de Apel Alba-Iulia. Acesta este verdictul dat de instanta, prin respingerea recursului formulat de aparatorul liderului MISA. Instanta a respins cererea de citare a lui Bivolaru la resedinta din Suedia. Dosarul lui "Guru" va ajunge insa la Curtea Constitutionala, pentru judecarea unor exceptii invocate de aparare. (Violeta Fotache)

TIMISOARA - Hoti minori prinsi de politisti
Cinci adolescenti cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, din Timisoara, au fost prinsi ieri de politisti, fiind acuzati ca au spart 40 de masini si au talharit mai multe persoane in zona Complexului Studentesc din oras. Tinerii, care actionau numai noaptea, au atacat sase oameni, iar cu patru masini s-au plimbat prin oras pana s-a terminat benzina, apoi le-au abandonat. Copiii au fost retinuti in arestul IJP si vor fi prezentati judecatorilor de la Tribunalul Timis, cu propunerea de arestare preventiva pentru talharie si furt calificat.

DECIZIE - "Locotenentul" lui Cozma, eliberat
Unul dintre "locotenentii" lui Miron Cozma, Constantin Cretan, condamnat pentru subminarea puterii de stat, se bucura de mai bine de o luna de libertate. Fostul lider de sindicat din Gorj a fost pus in libertate de instanta Curtii de Apel din Craiova, pe motive medicale si, in termen de doua luni, trebuia sa-si rezolve problemele medicale. Mai are la dispozitie aproape 30 de zile, dupa care se va intoarce din nou dupa gratii daca expertiza medicala nu va arata faptul ca nu poate suporta regimul de detentie. (Gabriela Mladin)

COPIL DISPARUT - Bianca Elena Nechita
Fetita din imagine se numeste Nechita Bianca-Elena si are 13 ani. La 1 august a disparut din comuna Balotesti, jud. Ilfov, unde locuia la o matusa. Are 1,40 m inaltime, ochii caprui, parul negru si lung, cu un smoc alb in partea din spate. La data disparitiei, Bianca purta o bluza rosie, cu maneci scurte, pantaloni lungi din tercot rosii, papuci din plastic rosii. Exista suspiciunea ca a plecat spre domiciliul parintilor si s-a ratacit. Cei care au vazut-o sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la redactia Jurnalului National. (N.M.)
×
Subiecte în articol: observator