x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Octavian Jurma prevede o situaţie catastrofală în România: Vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3

Octavian Jurma prevede o situaţie catastrofală în România: Vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3

27 Sep 2021   •   17:56
Octavian Jurma prevede o situaţie catastrofală în România: Vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3
Sursa foto: Sursa: Facebook

De marți vom depăși 10.000 de cazuri COVID noi pe zi. Vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3 și urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România, spune epidemiologul Octavian Jurma. Acesta vorbește despre soluția pe care o avem la îndemână pentru a ne proteja.

 

Potrivit acestuia, în următoarele 14 zile aprope toate județele vor depăși 6 la mie: „De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămâna vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă”.

 

Epidemiologul este de părere că, la nivel individual, tot ce putem face este să ne protejăm în primul rând cu ajutorul măștilor FFP2 și apoi întrând într-un scenariu roșu personal sau de familie până când incidența va coborî din nou sub 1 la mie. Retoric, Jurma se întreabă dacă asta se va întâmpla în decembrie.

 

×