x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficial: jandarmul care a lovit manifestanţi a fost provocat

Oficial: jandarmul care a lovit manifestanţi a fost provocat

22 Ian 2018   •   06:47
Oficial: jandarmul care a lovit manifestanţi a fost provocat
Sursa foto: Victor Stroe

Reacţia jandarmului ce a fost surprins, în imagini de la manifestaţiile din Bucureşti, lovind cu pumnul protestatari, „a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor aflate în faţa acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

„Reacţia colegului meu a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor aflate în faţa aces­tuia. Avea obligaţia el acolo şi era legitimat cu această obli­gaţie să asigure acel dispozitiv de ordine publică, să ţină acea cale rutieră liberă. Pe de altă parte, cei care au exercitat acele violenţe asupra colegului nostru şi-au asumat o anumită reacţie din partea forţelor de ordine, în momentul în care nu s-au mai manifestat într-un mod paşnic şi civilizat şi au forţat blocarea circulaţiei în centrul Capitalei”, a afirmat Enache, într-o decla­raţie de presă.

Enache a afirmat că nu are informaţii că ar fi vorba de acelaşi jandarm care s-a aflat în preajma liderului PSD Liviu Dragnea la DNA, ci doar că este identificat. „Eu nu vreau să-mi vulnerabilizez colegul. Ce pot eu să vă spun este că este un coleg care de-a lungul timpului şi-a dovedit profesionalismul. Asta nu exclude în niciun fel răspunderea lui în cazul în care vor fi constatate încălcări ale normelor legale”, a adăugat reprezentantul Jandarmeriei Capitalei. Enache a spus şi că filtrele Jandarmeriei şi-au dovedit eficienţa, după ce asupra a două persoane de la proteste au fost găsite un box, un cuţit şi o bâtă, dar şi un pistol de jucărie.

„Suntem o instituţie serioasă care şi-a asumat de fiecare dată orice fel de derapaj, orice fel de greşeală a oamenilor noştri. Instituţia analizează cu cea mai mare seriozitate acele imagini, le punem în context şi nu ne stă în caracter şi nu vom face vreun pas înapoi. Recu­noaştem dacă vor fi greşeli, însă acest lucru nu trebuie făcut sub presiunea momentului, trebuie urmaţi nişte paşi procedurali, urmând ca în urma verificărilor şi a analizei să se tragă şi o concluzie”, a subliniat oficialul Jandarmeriei.

Circa 100.000 de români au protestat sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară, împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei. Singurele incidente au fost înregistrate la Bucureşti

×
Subiecte în articol: jandarm proteste