x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OMS: Covid, originea este animală, dar nu știm care

OMS: Covid, originea este animală, dar nu știm care

09 Feb 2021   •   14:12
OMS: Covid, originea este animală, dar nu știm care

Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. „Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidați pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii”, spune șeful misiunii din Wuhan, Peter Ben Embarek.

„Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a spus șeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek, într-o conferință de presă, conform Agenției ANSA.

De aceeași părere a fost profesorul Lian Wannian, șeful delegației a 17 experți chinezi care au sprijinit misiunea OMS.

Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine „animală”, dar nu este clar „specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că „liliecii și pangolinii sunt cei mai probabili candidați pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2".

„Nu există dovezi substanțiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârșitul anului 2019. Și nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii Covid-19 va continua în restul lumii și „nu va fi legată de nicio locație", a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină „munca și acțiunea OMS”.

×
Subiecte în articol: oms COVID