x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban anunță paturi ATI pentru bolnavii Covid la patru spitale din Capitală

Orban anunță paturi ATI pentru bolnavii Covid la patru spitale din Capitală

20 Noi 2020   •   15:30
Orban anunță paturi ATI pentru bolnavii Covid la patru spitale din Capitală
Sursa foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, la Suceava, că săptămâna viitoare vor fi disponibilizate alte paturi ATI pentru pacienții cu Covid la patru spitale din capitală, dintre care unul este privat, scrie Mediafax

„La nivelul Bucureștiului urmează să se disponibilizeze, în cursul săptămânii viitoare, mai multe paturi ATI la Spitalul Malaxa, la un spital privat, cu care am discutat să ne pună la dispoziție 30 de paturi pentru secțiile de Terapie Intensivă. De asemenea, mai sunt două spitale care vor pune la dispoziție câte 6 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid. Acelasi lucru se întâmplă și în țară”, a spus premierul.

Ludovic Orban a anunțat că obiectivul Guvernului este ca săptămâna viitoare să fie operaționalizate încă 280 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă.

„Ministrul Tătaru a emis un ordin în cursul acestei săptămîni prin care a inclus noi spitale, s-au dezvoltat secții în sptale care deja funcționau ca unități suport Covid. Obiectivul nostru e ca săptămâna viitoare să intre în funcțiune încă 280 de locuri noi în secțiile de Terapie Intensivă”, a mai spus Orban.

Premierul a răspuns astfel întrebărilor jurnaliștilor, în contextul în care mai mulți pacienți ATI au fost transferați joi cu avionul în spitale din Moldova, după ce în București nu au mai fost disponibile locuri în secțiile ATI pentru bolnavii de Covid.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban