x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara azi situația de alertă

Orban: Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara azi situația de alertă

14 Mai 2020   •   11:51
Orban: Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara azi situația de alertă
Sursa foto: Captură video

Premierul Ludovic Orban anunță că joi Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara situația de alertă: „Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face față în continuare provocării”.

Premierul a afirmat că decizia declarării stării de urgență, în urmă cu două luni, a fost extrem de benefică, iar joi Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara situația de alertă, instituind toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor.

„Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face față în continuare provocării generate de epidemie”, a afirmat premierul.

Totodată, Orban a anunțat modificarea Ordonanței 21, care reglementează starea de alertă: „împreună cu MAI am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să modificăm Ordonanța 21 și să îmi asum conducerea Comitetului, secondat de 3 vicepreședinți”.

Premierul le-a cerut miniștrilor mobilizare pentru a face față trecerii de la starea de urgență la starea de alertă, iar românilor le-a transmis: „fiți responsabili, respectați măsurile, pentru că nu au alt scop decât de a va apăra sănătatea”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban