x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: De săptămâna viitoare, unitatea modulară de la Elias poată să primească pacienți

Orban: De săptămâna viitoare, unitatea modulară de la Elias poată să primească pacienți

18 Iul 2020   •   18:39
Orban: De săptămâna viitoare, unitatea modulară de la Elias poată să primească pacienți
Sursa foto: Lucian Alecu

De săptămâna viitoare, de marți dimineață, spitalul modular de la Spitalul Elias va putea să primească pacienți la terapie intensivă, a declarat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban, după vizitarea spitalului modular de la Spitalul de Urgență Elias.

„Sunt 38 de paturi. Sunt ventilatoare. Există un număr de 10 paturi pentru oameni care sunt infectați. De săptămâna viitoare, sperăm că de marți dimineață, să poată să primească pacienți la terapia intensivă”, a spus premierul.

El a mai precizat că pentru completarea personalului autoritățile vor apela inclusiv la voluntariat. „Legea va intra în vigoare de marți, de dimineață. Activitatea spitalului Elias nu va fi afectată. Nu va reduce posibilitatea de a trata orice pacient. Va fi o secție separată care nu va afecta celelalte boli”, a declarat Orban.

Premierul a mai afirmat că nu dorește să intre într-o polemică cu primarul general al Capitalei Gabriela Firea în privința locurilor din spitale.

Firea a scris sâmbătă, pe Facebook, că în București sunt suficiente paturi de spital și există personal care să trateze pacienții cu COVID-19, răspunzând celor care susțin că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele din Capitală. „20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziționate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, le punem la dispoziție, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătății, care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de ATI în spitalele din București și nici ventilatoare mecanice. Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătății se referă doar la numărul de paturi normale și de ATI alocate în martie pentru tratarea infecției COVID-19 în spitalele de linia 1, 2 și suport, adică șase la număr (Victior Babeș, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) și nu la toate paturile normale și de ATI din spitalele bucureștene, în număr de 45”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în spitalele din Bucureşti, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: unitate modulară Elias