x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban, despre demiterea lui Adrian Sreinu Cercel: Documentul, într-o contradicţie flagrantă cu lumea în care trăim

Orban, despre demiterea lui Adrian Sreinu Cercel: Documentul, într-o contradicţie flagrantă cu lumea în care trăim

23 Apr 2020   •   22:38
Orban, despre demiterea lui Adrian Sreinu Cercel: Documentul, într-o contradicţie flagrantă cu lumea în care trăim
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a explicat, joi seara, de ce a fost nevoie ca prof. Adrian Streinu Cercel să fie înlocuit din funcţia de preşedinte al comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății: „A lansat public nişte măsuri aberante care încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale”.

După ce în şedinţa de guvern a anunţat că salută decizia ministrului Sănătăţii de a-l demite pe prof. Adrian Streinu Cercel, premierul României a explicat la B1 TV de ce a fost nevoie de o astfel de măsură.

„Domnul Streinu Cercel era preşedintele comisiei speciale de la nivelul Ministerul Sănătăţii şi în această calitate a lansat public nişte măsuri aberante, care încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale şi care au creat o stare de emoţie atât pentru persoanele în varstă cât şi pentru familiile lor. În calitatea pe care o avea, nu avea dreptul să comunice astfel de măsuri. Şi nu e la prima comunicare publică contrară deciziilor luate. Nu poţi să îl menţii preşedintele comisiei pe un reprezentant care îşi permite să comunice public nişte opinii personale în condiţiile în care el acţionează într-un regim instituţional. Ceea ce a făcut domnul Cercel nu pot accepta”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că documentul era „în contradicție flagrantă cu lumea în care trăim”.

„Documentul se referă la un guvern anti-COVID, la carantinarea persoanelor în vârstă, la desprinderea din familii, plus alte propuneri ca statul să preia distribuirea electricităţii, a apei, deci un asemenea document într-o contradicţie flagrantă cu lumea în care trăim, rar mi-a fost dat să văd. Vă mai aduc aminte că tot domnul Cercel spunea de testarea în masă cu nişte teste care au o precizie mică”, a mai spus Orban.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban