x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Pare că am oprit creșterea cazurilor noi de COVID

Orban: Pare că am oprit creșterea cazurilor noi de COVID

06 Aug 2020   •   15:20
Orban: Pare că am oprit creșterea cazurilor noi de COVID
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că „după cum arată arată datele, părem că am oprit creșterea” numărului de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. El mai spune că pericolul cel mai mare ar fi fost ca România să înregistreze o tendință de progresie geometrică.

 

„După cum arată datele, părem că am oprit creșterea. Pericolul cel mai mare era să nu mai avem creștere liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică”, a declarat Ludovic Orban.

El a reamintit de perioada de vid legislativ în privința caractinării și izolării persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Trei săptămâni nu am avut nicio pârghie legală să luăm măsuri față de persoanele pozitive și față de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact”, a mai spus premierul.

Un număr de 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, iar 45 persoane au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI a ajuns la 458, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban