x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online

Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online

23 Sep 2020   •   14:34
Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online

Profesorii trebuie să învețe să predea online, în contextul situației create în unitățile de învățământ de pandemia de coronavirus, a afirmat premierul Ludovic Orban, miercuri, la Galați.

„Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online", a spus Orban.

În ceea ce privește școlile în care se vor organiza secții de votare, premierul a precizat că, în cursul acestei zile, ministrul Educației va emite un ordin privind activitatea în aceste școli.

„În şcolile în care se organizează secţii de votare trebuie făcute toate procedurile sanitare înainte şi după ziua votului, probabil două zile după vot, în care va fi organizat învăţământul online. Astăzi (miercuri-n.r.) va fi emis ordinul ministrului Educaţiei în acest scop. Din ceea ce ştiu eu, înainte de alegeri, era vorba doar de ziua de vineri când se vor face cursuri online, dar nu aş vrea să vă dau eu această informaţie, Ministrul Educaţiei va emite azi ordinul", a mai spus șeful Executivului.

×
Subiecte în articol: ludovic orban școala online