x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban, susține vaccinarea: Să contracarăm toate absurditățile și aberațiile antivacciniștilor

Orban, susține vaccinarea: Să contracarăm toate absurditățile și aberațiile antivacciniștilor

02 Iun 2020   •   16:51
Orban, susține vaccinarea: Să contracarăm toate absurditățile și aberațiile antivacciniștilor

Premierul Ludovic Orban s-a declarat, marți, un susținător al vaccinării, afirmând că statul trebuie să deruleze campanii de contracarare a ”absurdităților antivacciniștilor” și că strategia dezinformărilor este elaborată ”în afara Europei, mai spre est”.

 

”Eu sunt un susținător al vaccinului. Ar trebui să fim și noi mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile pe care le-am auzit în campanile pe care nu știu cine le finanțează. E clar că sunt finanțate campaniile antivacciniștilor, care în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicată nu numai în România, ci și în alte țări din Europa și care în mare parte cred că-și are izvorul în afara Europei, mai spre est”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că vaccinul este un instrument fundamental de luptă împotriva bolilor.

”Noi și acum căutăm vaccin antiCoVID. Sigur, desigur căutăm și tratament. În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, trei-patru milioane, câte doze reușim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica. În fine, vaccinul e foarte important. Reacția noastră trebuie să fie campanii inteligente în care să-i convinge pe toți aceia care pot cădea pradă acestor dezinformărilor, care repet - sunt sistemice, bine finanțate și bine gândite, în mod inteligent gândite și care generează o astfel de reacție absurdă din partea foarte multor oameni maturi care cad pradă acestei dezinformări”, a conchis Ludovic Orban.

Premierul a participat, marți, prin videoconferință, la dezbaterea „Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza Covid, la reformă și modernizare”, organizată de CursDeGuvernare.ro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban