x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanţa privind recalcularea pensiilor militarilor, modificată

Ordonanţa privind recalcularea pensiilor militarilor, modificată

15 Feb 2011   •   14:27

Comisia de Apărare din Senat a dat aviz favorabil, marţi, ordonanţei de urgenţă care prevede recalcularea pensiilor militarilor, cu amendamentul potrivit căruia dacă la recalculare vor rezulta sume mai mari, acestea se vor aplica, iar dacă vor rezulta sume mai mici, vor rămâne în plată pensiile care au cuatumul mai mare.

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru Apărare, liberalul Teodor Meleşcanu, a declarat, în calitate de coautor al amendamentului, că la formularea acestuia s-au avut în vedere atât principiile de drept, cât şi prevederile Legii 19/2000 a pensiilor. 

"Singura problemă la care nu am primit răspuns este de ce a fost nevoie de tot acest exerciţiu. Mă refer la desfiinţarea sistemului de pensii ocupaţionale şi trecerea la cele pe bază de contributivitate, în condiţiile în care nu se face nicio economie şi în condiţiile în care bulversarea, pentru foarte mulţi e foarte mare", a afirmat Meleşcanu. 

Totodată, senatorul liberal a afirmat că, în cadrul dezbaterilor, membrii comisiei au primit asigurări că s-a renunţat la ideea ca militarii să-şi caute actele doveditoare pentru recalculare şi, de asemenea, că vor primi diferenţele rezultate în urma acesteia.

El a spus că i-a întrebat pe reprezentanţii Executivului dacă aceşti militari pensionari vor primi şi dobândă - de vreme ce statul a folosit aceşti bani, timp de două luni - însă răspunsul a fost nu.

×