x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ovidiu Ohanesian, despre aducerea lui Hayssam în România: "Mi se pare prea frumos ca să fie adevărat"

Ovidiu Ohanesian, despre aducerea lui Hayssam în România: "Mi se pare prea frumos ca să fie adevărat"

19 Iul 2013   •   08:47
Ovidiu Ohanesian, despre aducerea lui Hayssam în România: "Mi se pare prea frumos ca să fie adevărat"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

În această dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, a anunţat că Omar Hayssam a fost adus în România. Omul de afaceri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism după ce a fost găsit vinovat de răpirea în Irak - în martie 2005 - a jurnaliştilor români Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion. Despre aducerea în ţară a lui Hayssam, Ohanesian a declarat că nu se aştepta ca sirianul să mai ajungă vreodată în România, pentru ispăşirea pedepsei.

„Aşteptăm povestiri din partea domnului Hayssam, aşteptăm foarte multe dezvăluiri din partea lui. Vreau să aflu multe, cum a fugit el din ţară, despre politicienii cu care a colaborat de-a lungul vremii, despre traficul de armament în care a fost implicat alături de persoane grele din România, sau ce s-a întâmplat cu el în Siria în această perioadă. În locul lui, eu aş vorbi, dar acum depinde de cine a fost adus şi de ce a fost adus, de ce acorduri au fost în spatele acestei operaţiuni. Mi se pare prea frumos ca să fie adevărat. Pentru mine este o mare surpriză. Nu mă aşteptam să ajungă în România vreodată”, a spus la Digi24 jurnalistul.

Într-un comunicat remis de biroul de presă al preşedintelui Băsescu se arată că "în dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român".

De asemenea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui subliniază că detalii suplimentare privind acest subiect nu pot fi prezentate presei.

"Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei", se arată în comunicatul dat publicităţii în această dimineaţă.

×