x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (P) Pași importanți ce trebuie urmați pentru o înmormântare.

(P) Pași importanți ce trebuie urmați pentru o înmormântare.

31 Mar 2021   •   13:04
(P) Pași importanți ce trebuie urmați pentru o înmormântare.

În momente grele când viață ne pune la încercare este important să avem informațiile corecte astfel încât să putem face alegerile ideale.

De cele mai multe ori un eveniment neplăcut precum pierderea unui membru din familie, se petrece în mod neașteptat și mulți dintre clienții noștri nu știu ce sa facă pentru a putea organiza înmormântarea.

Prin intermediul acestui articol, vom încerca să vă oferim cele mai importante informații privind organizarea unei înmormântări.

În primul rând, alegeți compania funerară care să vă răspundă cerințelor și așteptărilor dumneavoastră cu corectitudine, responsabilitate, consiliere și transparență. Nu vă lăsați păcăliți de false oferte, solicitați informații!

-În funcție de locul decesului, serviciile de care aveți nevoie pot diferi. Astfel, dacă decesul a avut loc la domiciliu, veți avea nevoie ca un medic să constate decesul și să elibereze actul constatator. Dacă decesul are loc la spital, acest serviciu este făcut în cadrul unității spitalicești.

-Un alt pas important este cel al preluării decedatului de la domiciliu/spital  – asigurați-vă că serviciile includ atât transportul, manipularea decedatului, cât și materialele necesare transportării.

-Nu trebuie să uitați de certificatul de deces care se obține de la primăria localității sau în unele cazuri, de la Direcția de evidență a persoanelor.

Înregistrarea decesului se face pe baza declaraţiei verbale date în faţa ofiţerului de stare civilă de către membrii familiei, iar în lipsa acestora, de către colocatari, vecini, administratorul imobilului, medicul sau alt cadru din unitatea sanitară unde s-a produs decesul.

Actele necesare, în cazul decesului survenit din motive naturale, sunt:

  • certificatul medical constatator al decesului – întocmit de medic;
  • buletin/cartea de identitate – pentru cetăţenii români (paşaport, carnetul de identitate, legitimaţie provizorie – pentru cetăţeanul străin);
  • buletinul/cartea de identitate a declarantului – aparţinător;
  • certificat de nastere – original si copie xerox;
  • certificat de căsătorie – original și copie xerox;
  • actul de indentitate a declarantului – (original si copie xerox).

De asemenea, puteți alege ca firma de servicii funerare să se ocupe de obținerea certificatului de deces, precum și de obținerea adeverinței de înhumare.

Însă este foarte important să alegeți firma de servicii funerare potrivită. În primul rând asigurați-vă că oferă o gamă de servicii completă:

  • Spălarea și îmbrăcarea decedatului – puneți la dispoziția reprezentanților firmei de servicii funerare un set complet de haine pentru persoana decedată.
  • Cosmetizare decedat.
  • Păstrare optimă a decedatului până în ziua înhumării (îmbălsămare);
  • Aranjarea detaliilor pentru priveghi. Nu omiteți faptul că în conformitate cu legislația în vigoare și a normelor de igienă impuse de lege, este interzisă organizarea priveghiului la domiciliu. De aceea apelați la biserică sau o capela autorizată de care aparțineți;
  • Organizarea pomenii/parastasului, în funcție de condiții impuse din cauza restricțiilor pandemiei Covid – 19: la restaurant, la domiciliu sau oferind pachete celor prezenți la înmormântare (cu produse de post sau dulce);
  • Întocmire dosar ajutor înmormântare care se depune la Casa Județeană de Pensii.

În momente grele când viață ne pune la încercare, Imperial Funerare va oferă servicii funerare complete 24 de ore din 24, servicii ce respectă tradiția și obiceiurile religioase românești, oferite cu maximă seriozitate și discreție. Puteți solicita informații complete despre ce presupune o înmormântare completă și telefonic la nr. de tel 0724.461.600 sau pe site-ul nostru imperialfunerare.ro

×