x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacienți cu greutatea de peste 150 de kilograme, fiecare, au ajuns la un spital din Iași

Pacienți cu greutatea de peste 150 de kilograme, fiecare, au ajuns la un spital din Iași

16 Ian 2021   •   14:50
Pacienți cu greutatea de peste 150 de kilograme, fiecare, au ajuns la un spital din Iași

Șapte pacienți cu obezitate morbidă au ajuns în ultimele zile la un spital din Iași. Este vroba despre persoane cu peste 150 de kilograme dintre care trei au peste 200 de kilograme. Acești pacienți au nevoie de îngrijiri speciale, spun medicii.

Medicul Diana Cimpoeșu povestește că în ultimele șapte zile la spitalul ieșean au fost aduși șapte pacienți cu obezitate morbidă.

„În ultima săptămâna am primit în fiecare zi cel puțin un pacient cu obezitate morbidă peste 150 de kilograme dintre care trei peste 200 de kilograme. Patru bărbați și trei femei cu vârste între 23 și 61 de ani. Ultimul, în noaptea aceasta are insuficiență respiratorie post Covid, în noiembrie necesita ventilație mecanică, este în ATI”, a anunțat medicul ieșean Diana Cimpoeșu

Pacienții obezi au nevoie de îngrijiri și de echipamente speciale.

„Toți au avut nevoie de echipaje suplimentare de pompieri ca să fie transportați. Ceilalți sunt la Diabet și Medicina Internă. Au nevoie de paturi speciale, e dificil sau imposibil să între la computerul tomograf, au nevoie de manșete de tensiune speciale, de îngrijire specială, iar pe termen lung au un prognostic rezervat. Așa ne aliniem tendințelor mondiale de creștere a numărului pacienților obezi”, a precizat Cimpoeșu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: obezitate morbida