x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacienți mutați din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, din cauza frigului

Pacienți mutați din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, din cauza frigului

19 Oct 2020   •   21:07
Pacienți mutați din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, din cauza frigului

Cei 12 pacienți internați în TIR-ul cu paturi ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au fost mutați în secția de Chirurgie Toracică, în urma unor probleme apărute la instalația de încălzire a unității mobile.

TIR-ul cu paturi ATI de la Spitalul Victor Babeş din Timișoara are o capacitate de 12 locuri și a fost inaugurat în 18 iulie de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Unitatea de terapie Intensivă Mobilă a devenit inutilizabilă odată cu răcirea vremii. Instalaţia de încălzire nu a mai făcut faţă, iar cei 12 bolnavi au fost ţinuţi în frig o noapte, apoi au fost mutaţi în spital.

„Am acoperit pacienţii cu plapume şi am pus două radiatoare, sperând că dimineaţă se poate remedia problema, însă se pare că e o problemă mai complicată. Am mutat pacienţii în Secţia de Chirurgie Toracică, unde avem oxigen şi unde se pot improviza. Echipamentele de ventilaţie mecanică din TIR vor fi mutate pe această secţie. Pacienţii care erau pe această secţie sunt mutaţi parţial în saloanele care sunt în Secţia de Boli Infecţioase, iar cei cu forme mai uşoare vor fi transferaţi în spitalele suport”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tir ATI