x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacienții duși de la ATI Piatra Neamț la Lețcani nu au arsuri

Pacienții duși de la ATI Piatra Neamț la Lețcani nu au arsuri

15 Noi 2020   •   11:29
Pacienții duși de la ATI Piatra Neamț la Lețcani nu au arsuri
Sursa foto: Victor Stroe

Pacienții duși de la ATI Piatra Neamț la Spitalul de la Lețcani nu au arsuri, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași. Pentru a îngriji bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 au fost chemați medici de acasă.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că din cei șase pacienți duși în cursul nopții de sâmbătă spre duminică la Lețcani, trei sunt în stare mai gravă. Niciunul nu are, însă, arsuri.

„Cei șase pacienți veniți în cursul nopții la Lețcani sunt pacienți de Terapie Intensivă, pacienți gravi, trei dintre ei înțeleg din spusele medicului care acum face vizita sunt mai grav. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical infecția cu SARS-CoV-2 și, din fericire, nu au acești pacienți leziuni în urma unor arsuri. Vom căuta să obținem evoluția cea mai bună”, a spus prof. dr. Carmen Dorobăț.

Aceasta a spus că împreună cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, caută soluții pentru detașare de personal.

„Ne vom mobiliza în ceea ce privește posibilitatea detașării de personal pentru că în noaptea ce a trecut am asigurat cu personal de la Boli Infecțioase chemat de acasă. M-am întâlnit și azi dimineață (duminică – n.r.) cu președintele Consiliului Județean în ideea de a urgenta tot ceea ce se poate pe linie administrativă și prin autoritățile locale pentru a putea asigura o funcționare bună a secției exterioare de la Lețcani”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

În urma incendiului de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți. Șase pacienți au fost transferați la Spitalul din Lețcani. Între persoanele rănite sunt patru cadre medicale, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții și medicul ATI din secția non-COVID, Pavel Borș, care a stins cu mâinile goale hainele colegului său.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piatra neamţ incendiu