x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Basarab se deschide sâmbătă.

Pasajul Basarab se deschide sâmbătă.

de Carmen Dragomir    |    17 Iun 2011   •   10:51
Pasajul Basarab se deschide sâmbătă.

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anuntat ca traficul pe Podul Basarab se va deschide sambata pentru pietoni, cei doritori putand parcurge, "la picior", constructia.

Incepand cu ora 10:00, pasajul va fi deschis pentru vizitare, iar intre orele 11: 00-11:30 va incepe Bucharest Summer Parade. Printre participanti se vor numara Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploiesti si Fanfara Jandarmeriei, vor defila motociclisti, masini retro si tunate, reprezentanti ai minoritatillor si ai constructorului, precum si Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunarii, Mugurel de Prahova. Vor mai defila reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Politiei Locale si ai Jandarmeriei. La ora 12.30, va avea loc un concert sustinut de Horia Brenciu in parcarea complexului comercial Carrefour. Seara, la 21: 00, se vor aprinde luminile pe pod in prezenta primarului Sorin Oprescu. Duminica, de la ora 6:00 se va deschide si traficul rutier.

Podul Basarab este cel mai lung pod hobanat (pod suspendat cu cabluri inclinate) din Romania si cel mai lat de acest fel din Europa. Specialistii estimeaza ca peste 80 de mii de vehicule vor traversa zilnic podul.

Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab masoara are o raza de trei kilometri si face legatura dintre B-dul Nicolae Titulescu- Soseaua Orhideelor- Podul Grozavesti- B-dul Vasile Milea, soseaua Grozavesti.
Pasajul are doua- trei benzi pe sens, in functie de zona, cinci intrari si sapte iesiri.

Intrarile sunt dinspre Soseaua Grozavesti, Strada Orhideelor, Calea Plevnei, Calea Grivitei, B-dul N. Titulescu. Iesirile sunt spre Soseaua Grozavesti, B-dul Vasile Milea, Soseaua Orhideelor, Calea Plevnei, Calea Giulesti, Calea Grivitei si B-dul Nicolae Titulescu.

Pe pasaj circula liniia de tramvai 34, iar pe sub pasaj liniile 11, 35, autobuzele 105, 123, 178, 182, 282, 601 si troleibuzele 87 si 97.

Pasajul Basarab dispune de patru scari rulante si patru lifturi, doua catre statia de metrou Basarab si Calea Grivitei (fac legatura intre statia de tramvai de pe pod si mijloacele de transport in comun din zona Calea Grivitei- N. Titulescu) si alte doua catre statia Gara Basarab si peronul 1 al Garii de Nord (fac legatura intre statia de tramvai de pe pod si mijloacele de transport in comun din zona terminalului Basarab si cu trenurile din Gara Basarab si Gara de Nord).

×