x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia Română a distribuit elevilor și profesorilor aproape 4.500 de tablete

Patriarhia Română a distribuit elevilor și profesorilor aproape 4.500 de tablete

31 Mai 2020   •   12:00
Patriarhia Română a distribuit elevilor și profesorilor aproape 4.500 de tablete

Patriarhia Română a oferit până acum aproape 4.500 de tablete sau alte dispozitive electronice elevilor și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate pentru a se putea conecta la lecțiile online.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice în valoare totală de 2,6 milioane de lei. O parte dintre acestea au fost oferite prin programul „Alege Şcoala”, iar altele prin intermediul eparhiilor.

Acestea au fost oferite mai ales elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, se arată în comunicat.

Astfel, Patriarhia susține că se alătură inițiativei Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor şi cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate.

Totodată, în contextul în care toate unităţile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română susține că „a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de Trinitas TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale”.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: patriarhia romana tablete elevi