x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împlinește 70 de ani și va fi decorat de președintele Iohannis

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împlinește 70 de ani și va fi decorat de președintele Iohannis

22 Iul 2021   •   08:40
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împlinește 70 de ani și va fi decorat de președintele Iohannis
Sursa foto: Lucian Alecu

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împlinește joi 70 de ani. Va fi decorat de președintele Klaus Iohannis.

Ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are loc la Palatul Cotroceni, la ora 17.00.

Conform unui anunț al Patriarhiei, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: preafericitul daniel