x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patronatele de pe litoral aproximează că peste 1 milion de români își vor pierde locurile de muncă

Patronatele de pe litoral aproximează că peste 1 milion de români își vor pierde locurile de muncă

06 Apr 2020   •   12:38
Patronatele de pe litoral aproximează că peste 1 milion de români își vor pierde locurile de muncă

Patronatele de pe litoralul românesc aproximează că peste 1 milion de români își vor pierde locurile de muncă din cauza prăbușirii turismului, fenomen care va afecta indirect și alte ramuri ale economiei.

„Dacă statul nu vine în sprijinul turismului românesc, în general, și al celui de pe litoral, în special, estimăm că mai mult de un milion de români vor fi afectați financiar de efectele crizei generate de epidemia de coronavirus și mulți dintre ei își vor pierde locurile de muncă. Nu vorbim doar de cei 150.000 de angajați din HoReCa de pe litoral și de toți ceilalți care lucrează în turism în toată țara, ci și de angajați din comerț, agricultură, aprovizionare, transport și alte domenii din producție și servicii care lucrează cu turismul", a declarat, luni, Anca Nedea, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia Constanța.

Patronatele din turismul de pe litoral estimează un colaps al sectorului turistic, care va atrage după sine o prăbușire în lanț a agenților economici furnizori de marfă, materiale și servicii pentru această industrie, se arată într-un comunicat transmis luni de Organizația Patronală Mamaia Constanța.

Reprezentanții patronatelor de pe litoral solicită pentru evitarea colapsului măsuri din partea Guvernului. Aceștia cer ca avansurile primite de la turiști până în acest moment să fie transformate în vouchere valabile doi ani, amânarea plății taxelor și impozitelor operatorilor de pe litoral pentru șase luni, oferirea imediată a voucherelor de vacanță pentru acest an și linii de credit pentru companii pe termen scurt.

„Cu atât mai mult în situația în care nu vom putea opera în acest sezon, iar starea de urgență se va prelungi, fără intervenția legiuitorului va avea loc o intrare în colaps în lanț pe întreaga filieră! Celelalte state care se confruntă cu acceași situație de pandemie au luat asemenea măsuri economice pentru agenții economici din turism, iar Uniunea Europeană a discutat posibilitatea unui pachet comun de stimulare fiscală pentru a impulsiona turismul și a evita o recesiune", a mai transmis Anca Pavel, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia Constanța.

Mediafax

×
Subiecte în articol: patronate litoral