x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensiunile, hotelurile şi motelurile din Maramureş ocupate 80% pentru vacanţa de Anul Nou

Pensiunile, hotelurile şi motelurile din Maramureş ocupate 80% pentru vacanţa de Anul Nou

30 Dec 2019   •   13:19
Pensiunile, hotelurile şi motelurile din Maramureş ocupate 80% pentru vacanţa de Anul Nou

Pensiunile, hotelurile şi motelurile din judeţul Maramureş sunt ocupate în proporţie de 80% de turişti de Anul Nou, a precizat, luni preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România - ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.


"Până în acest moment capacităţile de cazare din mediul rural şi urban au fost ocupate în proporţie de 80%, însă e posibil ca toate locurile să fie rezervate până la sfârşitul zilei, îndeosebi de localnici sau de români care au venit să petreacă sărbătorile de iarnă acasă. Pensiunile agroturistice rurale sunt ocupate aproape în întregime, însă staţiunile turistice au fost mai puţin favorizate, cauza fiind lipsa zăpezii. Pentru a salva situaţia, proprietarii domeniilor schiabile Cavnic, Munţii Gutâi, au încercat să suplinească această lipsă, punând în mişcare tunurile de zăpadă. În schimb, în staţiunea montană Borşa, pârtiile de schi au fost deschise, sunt favorabile schiatului şi zăpada e mulţumitoare", a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, favorite au fost pensiunile turistice din mediul rural.

"Pensiunile rurale în fiecare an sunt preferate turiştilor români sau străini, iar un avantaj îl reprezintă peisajul, condiţiile de cazare îmbunătăţite permanent, pachetele de servicii atractive, dar şi posibilitatea petrecerii unei vacanţe relaxante în sat. Pe lângă masa din noaptea de Revelion, există o categorie de turişti care intenţionează să viziteze obiective culturale, bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO, dar să facă şi o plimbare cu căruţa trasă de cai pe uliţele satului. Turiştii mai pretenţioşi au ales pensiunile care deţin SPA sau alte servicii de relaxare. Turismul de familie s-a îndreptat spre pensiunile care oferă condiţii speciale de cazare, îndeosebi pentru copii. Un alt avantaj îl reprezintă menţinerea preţurilor pentru pachetele de servicii, dar şi cazările individuale pe acelaşi nivel de o lungă perioadă de ani", a mai precizat Livia Sima.

Conform unui reprezentat al Complexului Turistic Borşa (Munţii Pietrosul Rodnei), majoritatea turiştilor aflaţi în staţiune sunt români.

"Avem turişti din toate regiunile ţării, dar avem şi din Maramureş, îndeosebi români care au ales să petreacă sărbătorile de iarnă acasă. Aceştia vor petrece noaptea de Revelion în staţiune şi, probabil, vor merge la schi", a spus unul dintre administratorii staţiunii, Ioan Timiş.

Printre cele mai solicitate locuri de cazare sunt cele din staţiunile montane Cavnic, Borşa, dar şi pensiunile din satele Săliştea de Sus, Botiza, Ieud, Breb, Şieu, Groşii Ţibleşului, Cătălina şi Vadu Izei. Preţul un pachet all inclusive, care cuprinde şi masa de Revelion, oscilează între 400 şi 1.200 de lei/zi.

În judeţul Maramureş activează peste 500 de pensiuni turistice atât mediul rural, cât şi în cel urban. 

www.agerpres.ro

×