x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol de POLUARE. Incendiu URIAȘ lângă București. Ard 10 ha de vegetație

Pericol de POLUARE. Incendiu URIAȘ lângă București. Ard 10 ha de vegetație

10 Aug 2020   •   10:30
Pericol de POLUARE. Incendiu URIAȘ lângă București. Ard 10 ha de vegetație

Un incediu de vegetație are loc, luni, la ora transmiterii acestei știri, lângă București. Ard circa 10 hectare de teren, la batalurile fostei ferme de porci de la Periș, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUBIF).

La fața locului acționează 10 autospeciale, conform sursei citate.

„A fost transmis și mesaj prin RO ALERT pentru Sectorul 1, Periș, Snagov, Corbeanca, Buftea și Otopeni”, potrivit ISUBIF.

 

Estimare meteo privind evoluția norului de fum din Periș: Vântul bate slab dinspre NE spre SV

ANM a transmis o estimare meteorologică privind evoluția norului de fum din zona Periș, acolo unde are loc, luni dimineața, un incendiu de vegetație. Pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă.

„La ora 09:30 circulația aerului se realizează din sector nord-estic. Vântul suflă în general slab, cu viteze la rafală de până la 10...15 km/h.”, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).â

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, meteorologii precizează că, pe tot parcursul zilei, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului la rafală, după-amiaza, va fi de 25...30 km/h.

În primăvara acestui an, un alt incendiu a avut loc în aceeași zonă, iar locuitorii din Ilfov s-au plâns de mirosul insuportabil generat de arderile de vegetație de la batalurile fostei ferme de porci.

(sursa: Mediafax)

×