x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoanele fără adăpost sunt căutate de autoritățile din București deoarece vine gerul

Persoanele fără adăpost sunt căutate de autoritățile din București deoarece vine gerul

15 Ian 2021   •   15:48
Persoanele fără adăpost sunt căutate de autoritățile din București deoarece vine gerul

Persoanele fără adăpost sunt căutate de autoritățile din București deoarece vine gerul. Acestea sunt cazate în spațiile Primăriilor de sector unde primesc hrană și medicamente. De asemenea, persoanele găsite pe străzi sunt testate Covid și primesc măști de protecție.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 anunță că echipe ale instituțiilor din subordine desfășoară acțiuni periodice în teren pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea lor în centre pentru îngrijire. În ultimele zile, acțiunile s-au intensificat deoarece meteorologii au anunțat ninsori și ger. De multe ori, oamenii străzii refuză ajutorul oferit de autorități.

„Că sunt originari din sectorul nostru sau vin aici din alte localități, și în Sectorul 3 există o problemă cu persoanele fără adăpost. Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, pune la dispoziție adăposturi speciale unde oamenii sunt găzduiți și primesc hrană, dar, fiindcă trebuie să respecte reguli, mulți dintre ei refuză această soluție. Iar fără acordul lor, nu pot fi conduși în aceste centre”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 3.

O acțiune asemănătoare se desfășoară în Sectorul 6. În ultimele două zile, cinci persoane fără adăpost au fost identificate de echipele asistenței sociale.

„În această perioadă, în care temperaturile sunt foarte scăzute, echipele de asistență socială, cu sprijinul poliției locale, monitorizează zi și noapte zonele cunoscute a fi frecventate de oamenii străzii, precum: piețele, parcările hypermarketelor, precum și zonele mărginașe ale sectorului. După ce sunt identificate, echipele monitorizează starea de sănătatea, iar atunci când situația o impune, solicită sprijin în vederea internării lor la spital. Cei care nu au probleme de sănătate sunt conduși în adăposturile de noapte ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, acolo unde primesc toate îngrijirile de care au nevoie: masă caldă, haine curate, medicație pe bază de rețetă, și, în această perioadă, măști de protecție și soluții dezinfectante”, anunță reprezentanții Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 6.

Direcția din Sectorul 6 are în subordine două adăposturi destinate adulților, în care sunt cazate 39 de persoane. Accesul în adăposturi se face doar după triajul epidemiologic al beneficiarilor, iar testarea persoanelor fără adăpost se face o dată la două săptămâni. Toate persoanele primesc măști de protecție la părăsirea adăpostului.

 

 

×