x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 1.000 de pompieri din 26 de județe, detașați pe litoral în sezonul estival

Peste 1.000 de pompieri din 26 de județe, detașați pe litoral în sezonul estival

01 Iul 2020   •   17:05
Peste 1.000 de pompieri din 26 de județe, detașați pe litoral în sezonul estival

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, miercuri, că peste 1.000 de pompieri din 26 de județe vor fi detașați pe litoral, pe perioada sezonului estival.

Potrivit unui comunicat al IGSU, pe lângă pompieri, vor fi detașate pe litoral și ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate sau motociclete SMURD. Măsurile au fost luate pentru creșterea gradului de siguranță a constănțenilor și a turiștilor, în zonele intens circulate din județul Constanța.

Astfel, au fost deschise 24 puncte de lucru temporare, dintre care 11 de stingere a incendiilor, în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu/Raja Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti și Vama Veche și Eforie Nord, 8 puncte de prim-ajutor, în stațiunile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche, și 5 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

„O atenție deosebită este acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe autostrăzile A2 si A4, astfel că, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situații de urgență (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov”, se arată în comunicat.

În sezonul estival trecut, pompierii au intervenit în 1.498 de misiuni, în urma cărora peste 3.000 de persoane au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Eforie, unde pompierii paramedici au asistat medical 357 de persoane, urmate de Costinești – 333 persoane, Saturn – 287 persoane, Vama Veche – 212 persoane, Mamaia – 92 persoane, Mamaia Nord – 44 persoane și Corbu – 16 persoane.

Totodată, personalul specializat a făcut 720 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3923 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.495.600 lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: litoral pompieri sezon estival