x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 13.750 de persoane s-au vaccinat până la ora 7:55, la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării

Peste 13.750 de persoane s-au vaccinat până la ora 7:55, la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării

30 Mai 2021   •   10:35
Peste 13.750 de persoane s-au vaccinat până la ora 7:55, la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării

Un număr de 13.756 persoane s-au vaccinat până duminică dimineaţa, la ora 7,55, în cadrul Maratonului Vaccinării Bucureşti, ediţia a doua, organizat de UMF Carol Davila în centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", 12.354 persoane s-au vaccinat cu Pfizer - BIONTech, 1.155 dintre acestea primind prima doză.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost administrat unui număr de 1.222 persoane.

Pe centre, situaţia este următoarea:

** Sala Palatului:

* Pfizer - BIONTech - 7.504 persoane

* Johnson&Johnson - 801 persoane

** Biblioteca Naţională:

*Pfizer - BIONTech - 4.850 persoane

*Johnson&Johnson - 421 persoane.

Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ participă pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care are loc în perioada 28-31 mai, încheindu-se luni dimineaţă, la ora 8,00.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, sunt aşteptaţi la maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti - ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 - 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României - au fost amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

AGERPRES

×