x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 2000 de persoane au participat la o acțiune de susținere a familiei Bodnariu la Arad

Peste 2000 de persoane au participat la o acțiune de susținere a familiei Bodnariu la Arad

16 Ian 2016   •   18:41
Peste 2000 de persoane au participat la o acțiune de susținere a familiei Bodnariu la Arad

Peste 2.000 de persoane au participat sâmbătă, la Arad, la o acţiune de susţinere a familiei Bodnariu, căreia serviciile sociale norvegiene i-au luat cei cinci copii.

Participanţii la acţiunea organizată de comunitatea bisericilor baptiste din Arad s-au adunat în Piaţa "Avram Iancu" a municipiului, după care au pornit în marş pe bulevardul Revoluţiei spre Piaţa Primăriei, purtând pancarte şi bannere pe care erau inscripţionate mesaje precum: "Noi susţinem familia Bodnariu"; "Norway, do not separate Bodnariu family" (Norvegia, nu separa familia Bodnariu); "Stop the Barnevernet" (Opriţi Barnevernet); "Domnule preşedinte Iohannis, copiii răpiţi ai familiei Bodnariu sunt şi cetăţeni români!".

În Piaţa Primăriei a avut loc o adunare în cadrul căreia mai mulţi pastori baptişti arădeni au rostit alocuţiuni, dar şi rugăciuni întru susţinerea familiei Bodnariu. În deschiderea adunării, doi dintre pastorii prezenţi au citit unui protest adresat ambasadorului Norvegiei la Bucureşti.

Pastorul Moise Ardelean, preşedintele Cultului Penticostal din România, i-a cerut primarului Gheorghe Falcă, prezent şi el la acţiune, să transmită mesajul celor de la Arad preşedintelui Klaus Iohannis.

Primarul Gheorghe Falcă le-a promis celor prezenţi că va transmite mesajul lor celor în drept, inclusiv şefului statului.

"Un oraş creştin ca şi Aradul protestează, din punctul meu de vedere, faţă de un abuz comis de statul norvegian. Suntem aici pentru a vorbi despre valorile familiei, pentru a înţelege ce înseamnă sprijinul pentru o familie. (...) Familia este importantă şi este punctul de dezvoltare a societăţii", a susţinut Falcă.

La finalul acţiunii, pastorul Viorel Iuga, preşedintele Cultului Creştin Baptist din România şi preşedinte al Alianţei Evanghelice din România, a declarat, pentru AGERPRES, că este mulţumit de modul în care arădenii au răspuns chemării de a participa la această acţiune cu caracter civic.

"Noi, arădenii, am insistat pe faptul că nu a fost vorba doar de familia Bodnariu, ci şi de celelalte familii care se confruntă cu probleme similare cu cele ale acestei familii. Ne bucurăm de participarea atât de numeroasă la această acţiune cu caracter civic, noi nedorind să organizăm o acţiune cu caracter religios. Nădăjduim să vedem rezultate pozitive cât mai curând", a spus pastorul.


Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: bodnariu cazul bodnariu familia bodnariu