x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 300.000 de persoane și-au anulat programarea sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 300.000 de persoane și-au anulat programarea sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca

06 Apr 2021   •   16:06
Peste 300.000 de persoane și-au anulat programarea sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 300.000 de persoane și-au anulat programarea sau nu s-au prezentat la vaccinarea cu serul AstraZeneca, după ce au apărut informații legate de tromboze asociate acestui vaccin, a declarat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a menționat că 207.000 de români și-au anulat programarea, iar 99.000 nu s-au prezentat.

„Da, este un procent mare, avem aproape o treime dintre persoanele programate care nu s-au prezentat, este clar un aspect pe care l-am sesizat cu toţii. Considerăm că avem nevoie de o mai bună înţelegere a acestui aspect de către orice om care doreşte să se vaccineze. Apreciem absolut firească şi legitimă ezitarea oamenilor la acest moment, avem nevoie de mai multe informaţii oficiale de la Agenţia Europeană a Medicamentului”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că „vaccinurile disponibile, vaccinurile care au fost autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului sunt vaccinurile care aduc beneficia maximale în ceea ce privește protecția față de boala simptomatică, față de complicațiile bolii, față de internare, față de deces”.

Un oficial EMA a declarat, într-un interviu publicat marți, că există o legătură între serul anti-COVID produs de AstraZeneca și cazurile de tromboze depistate în cazul persoanelor imunizate.

 

 

×