x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 47 de tone de articole pirotehnice periculoase, confiscate de polițiști

Peste 47 de tone de articole pirotehnice periculoase, confiscate de polițiști

24 Dec 2020   •   16:00
Peste 47 de tone de articole pirotehnice periculoase, confiscate de polițiști

Peste 47 de tine de articole pirotehnice periculoase au fost confiscate, în ultima lună, de polițiștii din țară care au verificat magazine, piețe, dar și persoane fizice, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”.

Din 23 noiembrie, când a început campania națională „Foc de Artificii”, până joi, polițiștii au controlat 471 de persoane fizice şi juridice autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 1.298 de pieţe, târguri sau centre comerciale.

Au fost vizate și 418 persoane fizice și juridice neautorizate care ar fi comercializat ambulant articole pirotehnice.

„În cadrul acțiunii, au fost întocmite 385 de dosare penale, pentru constatarea a 426 de infracțiuni, fiind implicate 441 de persoane, față de care sunt efectuate cercetări. Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 228.860 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 47.335 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și P2, în valoare de 1.717.000 de lei”, spun polițiștii.

De asemenea, au fost retrase 7 autorizații de funcționare.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au avut scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020 - 2021.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Călărași, sub supravegherea procurorului de caz, au depistat, în trafic, marți, o autoutilitară ce aparține unei societăți comerciale autorizate din județul Timiș, în care se aflau articole pirotehnice, de diferite categorii, care urmau să fie comercializate fără drept, către persoane fizice neautorizate, din județul Călărași. Cele 3.067 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1-F4 și P1 au fost confiscate, iar în acest caz se fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995.

La activități, au participat și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brașov.

În aceeași zi, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Cluj, sub supravegherea procurorului de caz, au depistat, în trafic, o autoutilitară ce aparține unei societăți comerciale autorizate din județul Timiș, în care se aflau articole pirotehnice, de diferite categorii. Articolele pirotehnice ar fi urmat sa fie comercializate fără drept, către persoane fizice neautorizate, din județul Cluj. Cele 2.950 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1-F4 și P1, au fost confiscate și s-a deschis dosar penal.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: artificii petarde