x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 90% dintre antreprenori cer demisia ministrului Economiei, Virgil Popescu

Peste 90% dintre antreprenori cer demisia ministrului Economiei, Virgil Popescu

27 Noi 2020   •   11:52
Peste 90% dintre antreprenori cer demisia ministrului Economiei, Virgil Popescu
Sursa foto: Hepta

Peste 90% dintre antreprenori consideră că ministrul Economiei, Virgil Popescu, ar trebui să demisioneze, arată un sondaj făcut de Asociația Europeană a Tinerilor Întreprinzători pe 500 de antreprenori, scrie  Mediafax

Asociația Europeană a Tinerilor Întreprinzători anunță vineri că a realizat un sondaj referitor la activitatea ministrului Economiei, Virgil Popescu și a întrebat antreprenorii dacă sunt de părere că acesta ar trebui să își dea demisia sau să fie demis.

Sondajul a avut două etape: sondaj telefonic și sondajul unui grup de antreprenori de pe Facebook.

Antreprenorii au trebuit să răspundă la întrebarea: „Având în vedere faptul că în ultimul an, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a blocat programele START-UP Nation / Star-Tech Inovation, Microindustrializare, Comerț și Servicii de piață, Internaționalizare, Femeia antreprenor (și altele) și a gestionat defectuos granturile pentru IMM-uri, credeți că ar trebui să își dea demisia sau să fie demis de premierul României?”.

Astfel, din cei 500 de antreprenori contactați telefonic (în intervalul 24-26 noiembrie 2020), 92,2% consideră că Virgil Popescu ar trebuie să demisioneze sau să își dea demisia, 5,4% dintre respondenți consideră că ministrul Economiei nu ar trebui să fie demis sau să demisioneze, iar 2,4% nu au dorit să răspundă la întrebare.

Același sondaj, referitor la activitatea și demisia ministrului Economiei a fost efectuat și pe un grup de Facebook al antreprenorilor interesați de programe cu fonduri nerambursabile, din care fac parte aproximativ 22.000 de membri.

Sondajul a fost efectuat în perioada din 26 noiembrie până pe 27 noiembrie, ora 9.00.

În urma acestui sondaj, 90,9% consideră că ministrul Economiei, Virgil Popescu, ar trebuie să demisioneze sau să își dea demisia, 6,81% dintre respondenți consideră că nu ar trebuie să fie demis sau să demisioneze, iar 2,27% nu au dorit să răspundă la întrebare.

„Sperăm că premierul Ludovic Orban să ia decizia corectă și să îl demită pe minsitrul Economiei pentru blocarea celor mai importante programe guvernamentale, în frunte cu START-UP Nation / Star-Tech Inovation sau măcar când se va forma noul guvern, acest ministru să nu se mai ocupe de antreprenori și IMM-uri. Este inadmisibil să blochezi cel mai de succes program guvernamental al României, ce a generat peste 64.000 de locuri de muncă, pentru simplul motiv că el a fost implementat de fostul guvern al PSD”, a declarat Marius Todos, Președintele Asociației Conseil en Entreprise.

 

×
Subiecte în articol: virgil popescu