x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc baie

Peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc baie

27 Ian 2021   •   09:49
Peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc baie
Sursa foto: Hepta

Peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc baie, a precizat ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a precizat că ministerul dorește accesarea a 1,25 miliarde de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitări de imobile și dotări.

„Vrem să reabilităm 64 de clădiri ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Apropo de secţii de poliţie: avem 2.800 de secţii de poliţie în mediul rural, din care peste o mie de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii şi aproape două sute, mai exact 178, sunt fără toaletă. Aceasta este situaţia la acest moment şi atunci este anormal să ai fonduri europene la dispoziţie pentru modernizarea acestor clădiri şi să nu le foloseşti”, a afirmat ministrul de Interne, marţi seară, la B1 TV.

Lucian Bode a precizat că fondurile ce urmează să fie accesate vor fi folosite și pentru achiziționarea de noi elicoptere și pentru construirea și operaționalizarea a peste o sută de noi unități de pompieri în mediul rural.

Mai mult, acesta a mai precizat că ministerul dorește relocarea Spitalului Gerota și construirea unuia nou pe un teren al Academiei de Poliție, cât și achiziționarea a sute de ambulanțe și mașini de pompieri.

×