x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pisicile preiau temperamentul stăpânilor lor

Pisicile preiau temperamentul stăpânilor lor

25 Feb 2019   •   23:11
Pisicile preiau temperamentul stăpânilor lor
Sursa foto: Victor Stroe

Pisicile îi moștenesc pe stăpâni când vine vorba de temperament, conform Science Alert. Un studiu al cercetătorilor britanici a arătat că trăsăturile de comportament ale felinelor sunt corelate cu modul în care se poartă pisicile lor. Așadar, pisica absoarbe și reflectă personalitatea oamenilor.

„Mulți consideră că animăluțele de companie drept membri ai familiei, formând o legătură socială strânsă cu ele”, a spus cercetătoarea Laura Finka de la Universitatea din Nottingham.

„Așadar, e foarte posibil ca animalele să fie afectate de modul în care interacționăm cu ele, dar și cum avem grijă de ele, ambii factori fiind influențați de cum suntem noi”.

Finka și echipa sa au stabilit un eșantion de 3.000 de stăpâni de pisici, punând diverse întrebări, măsurate pe cinci niveluri, care determină caracterul agreabil, deschiderea și nervozitatea.

Studiul a identificat un număr de corelații care nu numai că au anticipat starea pisicii, ci și propria personalitate.

De exemplu, cu cât mai nervoși erau stăpânii, pisicile aveau „probleme comportamentale”, evidențiate de agresivitate, frică și anxietate, pe lângă problemele medicale și greutatea excesivă.

Bineînțeles, corelația nu înseamnă cauzare, dar cercetătorii consideră că aceste studii merită elaborate.

×
Subiecte în articol: pisici comportament stapani