x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere la DNA pentru corupţie, în cazul Midia

Plângere la DNA pentru corupţie, în cazul Midia

de L. Budin    |    05 Feb 2020   •   09:19
Plângere la DNA pentru corupţie, în cazul Midia

Animals International, organizaţie neguvernamentală care luptă pentru drepturile animalelor, a anunţat pe pagina de Facebook a filialei din România că va face plângere la DNA în cazul navei care transporta oi vii şi care s-a scufundat în noiembrie anul trecut, în Portul Midia. Organizaţia trăsese un semnal de alarmă imediat după accident, manifestându-şi temerile că vaporul Queen Hind fusese supraîncărcat. Operaţiunile eşuate de ranfluare a navei au confirmat acest scenariu.

„Acum, că avem confirmarea oficială a suspiciunii de fraudă, vom depune plângere la DNA pentru corupție sistemică a autorităților române”, a anunţat Gabriel Păun, director UE al Animals International. „Cerem Comisiei Europene să suspende activitatea de export cu animale vii în portul Midia și să nu mai permită ANSVSA să autorizeze nave pentru export. Reamintesc că, odată autorizat de ANSVSA, un vapor poate încărca animale vii din orice port UE”, a mai precizat Păun.

Conform informaţiilor furnizate de Animals International, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a autorizat, în martie 2019, nava Queen Hind, autorizarea fiind valabilă pentru toate porturile din Uniunea Europeană. Nava a realizat 11 transporturi cu animale vii până să se răstoarne în Portul Midia. 

 

×
Subiecte în articol: queen hind