x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poetul Ion Zubaşcu a murit la vârsta de 62 de ani.

Poetul Ion Zubaşcu a murit la vârsta de 62 de ani.

29 Mai 2011   •   11:22
Poetul Ion Zubaşcu a murit la vârsta de 62 de ani.

Poetul si cantautorul Ion Zubascu a murit sambata, in Bucuresti, la varsta de 62 de ani, informeaza Uniunea Scriitorilor din Romania

"Ion Zubascu a fost mult apreciat de colegii de breasla pentru puritatea sa morala ca si pentru blandetea si vocatia prieteniei pe care le-a aratat intotdeauna. Prin disparitia sa, poezia romana si lumea literara pe care le-a iubit cu devotament sufera o grea pierdere", se arata in comunicatul remis de Uniunea Scriitorilor din Romania si Asociatia Scriitorilor Bucuresti.

Ion Zubascu s-a nascut pe 18 iunie 1948, la Dragomiresti, Maramures. A predat vreme de 15 ani limba si literatura romana in Maramures. Zubascu a facut parte din cenaclul "Flacara".Din 1983 a locuit in Bucuresti, unde a lucrat ca ziarist la numeroase publicatii, printre care se numara Evenimentul zilei si Romania libera. Si-a incheiat cariera ca redactor la revista Viata Romaneasca.Ion Zubascu a publicat volumele de versuri "Gesturi si personaje", debutul sau la editura Albatros, in 1982, "Copilarii" (antologie de scriere creatoare) (1982), "Omul de Cuvant" (1991), "Intoarcerea la Dumnezeu" (1995), "Omul disponibil (I)" (1999), "Omul disponibil (II)" (2009). Ultima sa carte, "Moarte de om. O poveste de viata", a aparut in 2010.A publicat in majoritatea revistelor prestigioase de literatura din Romania. A primit numeroase premii pentru poezie, muzica si jurnalism, iar recent a primit marele premiu al concursului "Cartea Anului 2010" organizat de Reteaua literara.

Ceremonia de inmormantare va avea loc luni, la ora 10.30, la Cimitirul Privat din Comuna Bragadiru.

×