x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițist izolat în Ialomița, după ce a fost scuipat de un bărbat recent întors din Franța

Polițist izolat în Ialomița, după ce a fost scuipat de un bărbat recent întors din Franța

26 Mar 2020   •   17:07
Polițist izolat în Ialomița, după ce a fost scuipat de un bărbat recent întors din Franța

Un polițist din Ialomița a fost izolat la domiciliu pentru 14 zile, după ce a fost scuipat de un bărbat recent întors din Franța, în timpul unei misiuni în comuna Bărbulești, scrie Antena 3.

Totul s-a întâmplat, ieri, în timpul unei urmăriri cu un șofer care ar fi consumat băuturi alcoolice, iar apoi s-a urcat la volan, chiar dacă s-a întors de curând din Franța și era obligat să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Din cauza pandemiei de coronavirus, bărbatul din Bărbulești s-a întors din Franța pe 22 martie și a fost înștiințat la sosire că nu trebuie să iasă din casă.

Miercuri, 25 martie, bărbatul a consumat alcool, iar apoi s-a urcat la volanul unei mașini și a făcut o plimbare pe străzile comunei, până a fost observat de un echipaj al Poliției.

Polițiștii au încercat să îl tragă pe dreapta, însă șoferul a încercat să fugă și chiar a provocat un accident.

"La data de 25 martie, polițiștii din cadrul Secției nr.5 Jilavele au observat pe raza comunei Bărbulești un autoturism condus de o persoană despre care existau indicii temeinice că ar fi consumat băuturi alcoolice.

S-a procedat în continuare la oprirea autoturismului sus menționat cu semnale acustice și sonore, însă șoferul nu a oprit, conducând cu viteză pe raza comunei Bărbulești.

În timp ce încerca să scape de echipajul de poliție, bărbatul a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unei locuințe, provocând avarierea acestuia cât și a autoturismului.

Întrucât conducătorul auto era foarte recalcitrant și amenința organele de poliție cu săvârșirea infracțiunii de lovire, acesta a fost încătușat, în timpul operațiunii expectorând salivă pe unul dintre polițiști.

Persoana în cauză a fost legitimată, polițiștii stabilind este vorba despre un bărbat de 49 de ani din comuna Bărbulești, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Șoferul a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât și prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul figura în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, întrucât venise din Franța în data de 22 martie.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței nr. 2/2020 cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiind condus la un Centru de Carantinare și Instituționalizare în vederea dispunerii măsurii carantinării.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cu privire la polițistul care a intrat în contact direct cu persoana în cauză, acesta se va autoizola la domiciliu pe o perioadă de 14 zile", se arată într-un comunicat al IPJ Ialomița citat de obiectiv.net.

×
Subiecte în articol: ialomita politist izolat franta Covid-19