x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polonia a suspendat cursele aeriene din România

Polonia a suspendat cursele aeriene din România

01 Sep 2020   •   20:16
Polonia a suspendat cursele aeriene din România

România a fost inclusă de Polonia pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, iar cursele aeriene către și dinspre țara noastră sunt suspendate temporar, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 31 august 2020, autoritățile poloneze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, România a fost inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut, cursele aeriene către și dinspre România fiind suspendate temporar, începând cu data de 2 septembrie 2020. Măsura suspendării curselor aeriene se aplică pentru toate cele peste 40 de state incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut și este valabilă până la data de 15 septembrie a.c., urmând să fie reevaluată în funcție de evoluțiile epidemiologice”, anunță MAE.

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile poloneze, vor fi exceptate zborurile aeriene organizate la cererea sau cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale și cele de căutare și salvare, zborurile militare poloneze şi străine, precum şi zborurile tip charter planificate anterior intrării în vigoare a hotărârii privind instituirea noilor măsuri.

„Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie”, mai arată Ministerul de Externe.

×
Subiecte în articol: curse aeriene suspendate