x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Posibile restricții de viteză pe calea ferată, din cauza caniculei

Posibile restricții de viteză pe calea ferată, din cauza caniculei

01 Aug 2021   •   17:20
Posibile restricții de viteză pe calea ferată, din cauza caniculei

CFR SA anunță că angajații companiei vor lua măsuri speciale duminică, în condițiile în care temperaturile maxime sunt cuprinse între 37 și 39 de grade, în majoritatea regiunilor. Una dintre acestea prevede reducerea vitezei de circulație cu 20-30 km/h față de viteza normală.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, duminică, din cauza temperaturilor maxime cuprinse între 37 și 39 de grade în aer, în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime.

Astfel, personalul de întreţinere va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidența atenționărilor de temperaturi ridicate și diconfort termic accentuat. Aceste revizii prevăd verificarea directă ale linilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 - 55 de grade, pe intervalele de stații unde situația o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, a informat compania.

De asemenea, CFR SA va informa operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale se va lua această măsură, astfel încât aceștia să informeze din timp pasagerii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restrictii viteza