x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Focar de COVID-19, la un centru medico-social din Urlați

Prahova: Focar de COVID-19, la un centru medico-social din Urlați

08 Noi 2020   •   17:34
Prahova: Focar de COVID-19, la un centru medico-social din Urlați

Prefectura Prahova a anunțat duminică identificarea a două noi focare de Covid, unul la un laborator al Spitalului Județean, unde trei angajați au fost confirmați, și unul la un centru medico-social din Urlați, unde au fost înregistrate 102 cazuri.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, DSP a anunțat un nou focar la un laborator al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde trei cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus. Cei trei angajați au fost izolați la domiciliu, iar în laborator s-a făcut dezinfecția spațiilor.

Un alt focar, cu 102 îmbolnăviri, a fost raportat la un centru medico-social din Urlați.

„De asemenea, un nou focar a fost identificat și la centru medico-social din Urlați, unde 102 persoane dintr-un efectiv de 216 au fost depistate, în urma verificărilor periodice, cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmați, 101 sunt beneficiari, iar unul este din rândul angajaților. Mai sunt probe în lucru, conform informațiilor DSP Prahova. Beneficiarii sunt izolați în centru sub supravegherea unui medic de familie”, a transmis Prefectura.

În județul Prahova au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 749 de noi cazuri de Covid.

„Aplicația Corona-Forms este în procedură de actualizare și, în momentul actual, conform noii metodologii, începând cu data de 1 noiembrie, sunt introduse rezultate de către centrele de testare, concomitent cu operațiunile similare efectuate de către DSP. Datele introduse de către laboratoare trebuie să fie alocate fiecărui județ. În ceea ce privește Prahova, parte dintre cazurile introduse zilele trecute nu fuseseră repartizate județului. Acestea au fost operate și s-au adăugat celor introduse separat și de către DSP Prahova Astfel de corecții se vor mai face și zilele următoare, toate cazurile nealocate până în prezent, urmând să fie atribuite județelor aferente”, explică, în comunicat, Prefectura Prahova numărul mare de cazuri noi.

De asemenea, în județ au fost înregistrate în ultimele 24 de ore și 6 decese.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: focar