x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul județului Argeș anunță înăsprirea măsurilor pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19

Prefectul județului Argeș anunță înăsprirea măsurilor pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19

06 Apr 2020   •   13:05
Prefectul județului Argeș anunță înăsprirea măsurilor pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19
Sursa foto: Captura Antena 3

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat înăsprirea măsurilor pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus în zona municipiului Câmpulung Muscel.

„Urmăresc cu îngrijorare evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și în mod special, ceea ce se întâmplă în nordul județului Argeș. Din investigațiile realizate, precum și în urma analizei măsurilor impuse în zonă, constat că unele dintre regulile care au fost deseori prezentate în spațiul public, inclusiv de către Instituția Prefectului, nu sunt respectate.”, a informat Emanuel Soare în cadrul unui comunicat de presă.

Prefectul Argeșului a afirmt că, în funcție de evoluția epidemiei în zona Câmpulung, vor fi luate măsuri mai dure, respectiv închiderea localităților, permanentizarea prezenței poliției, jandarmeriei și armatei, cât și purtarea obligatorie a măștilor.

„Atenționez asupra faptului că, în funcție de evoluția cazurilor suspecte și pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun in vederea prevenirii răspândirii COVID 19.

Vom închide localitățile, vom permanentiza prezența poliției, jandarmeriei și a armatei, vom introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru fiecare cetățean și vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune.

Reamintesc faptul că autoritățile locale trebuie să își facă datoria, prin intermediul comitetelor locale pentru situații de urgență, trebuie să verifice permanent modul în care cetățenii respectă regulile privind izolarea, circulația prin localitate, adunările publice sau private, inclusiv cele de cult. De asemenea, poliția locală și poliția națională trebuie să fie prezente permanent pe stradă, să patruleze în zonele cu persoane izolate la domiciliu, să se asigure că sunt respectate regulile.

Din păcate, tocmai în zona amintită se pare că aceste reguli nu sunt respectate, motiv pentru care virusul are o răspândire mai mare decât în mod normal.

Managerii spitalelor din zonă au responsabilitatea de a-și informa personalul medical cu privire la regulile și procedurile care trebuie respectate în abordarea relației cu fiecare pacient care vine la spital. Au obligația sa verifice purtarea echipamentelor de protecție de către personalul medical, să asigure licitațiile necesare pentru procurarea de echipamente și medicamente necesare.

Reamintesc faptul că, în conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile Instituției Prefectului în situațiile de urgență, vom respecta, cu strictețe măsurile ce se impun și nu vom tolera nicio abatere de la acestea”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Prefectul Emanuel Soare despre situația din nordul județului: “Regulile nu sunt respectate! Voi dispune cele mai dure...

Publicată de Institutia Prefectului - Judetul Arges pe Luni, 6 aprilie 2020

 

 

×