x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Orban semnează contractele pentru centura mare și pentru platforma multimodală din portul gălățean

Premierul Orban semnează contractele pentru centura mare și pentru platforma multimodală din portul gălățean

23 Sep 2020   •   10:45
Premierul Orban semnează contractele pentru centura mare și pentru platforma multimodală din portul gălățean

Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se află miercuri la Galați pentru a semna două contracte privind proiecte de realizare a Centurii Mari a Galațiului și a Platformei multimodale din portul gălățean.

 

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, ceremoniile de semnare a contractelor au loc pe DN25, la Dicor Land, în comuna Braniștea. Acolo este locul în care se va termina viitoarea centură ocolitoare a orașului Galați. Șoseaua va conecta punctul de trecere a frontierei Giurgiulești de viitorul drum expres Galați-Brăila.Contractele au fost semnate în comuna gălățeană Braniștea, unde este punctul în care se va termina viitoarea centură ocolitoare a orașului Galați. Șoseaua va conecta punctul de trecere a frontierei de la Giurgiulești-Republica Moldova de viitorul drum expres Galați-Brăila. De asemenea, șoselele vor conecta zona Galați-Brăila de două coridoare de transport din Uniunea Europeană.

„Gândirea noastră este de a interconecta zona Galați-Brăila cu rețele de transport. Investițiile din următorii cinci, șase ani vor asigura conectarea Galațiului și a Brăilei la coridorul 4 Pan-European și la coridorul 9 Pan-European. Avem un amplu plan de investiții, pilonul este podul de la Brăila. Prin intermediul podului se va realiza conectarea cu Constanța, prin drumurile expres Brăila-Tulcea și Tulcea Constanța. Va asigura legătura cu portul Constanța, o poartă importantă de ieșire și intrare în Europa. Programul mai cuprinde încă două drumuri expres Brăila-Focșani și Brăila Buzău. Suntem în faza de realizarea a studiilor de fezabilitate, a documentațiilor”, a declarat premierul Orban, la Galați.

După vizita de la Galați, premierul Ludovic Orban va merge la Brăila. El va vizita șantierul bazinului olimpic, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban