x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premonitie?  Alpinista gasita moarta, intre ultimele postari pe facebook: ‘Traim putin, depinde cum murim’

Premonitie?  Alpinista gasita moarta, intre ultimele postari pe facebook: ‘Traim putin, depinde cum murim’

de Cristinel C. Popa    |    25 Iul 2016   •   14:02
Premonitie?  Alpinista gasita moarta, intre ultimele postari pe facebook: ‘Traim putin, depinde cum murim’

Dupa cum ati aflat, Adina Popescu, alpinista data disparuta in Nepal cu cateva  zile in urma, a fost gasita fara viata. Nu demult, ea a postat pe facebook un text cu iz de premonitie. Este vorba despre textul Traim putin, o poezia a lui Radu Zaharescu. Iata un scurt fragment edificator din textul considerat de Adina atunci ca fiind remarcabil: Traim putin, se scurge lunga vreme, pe langa noi, prin noi si peste noi,  In radacini ne ducem si-n poeme, Si parca ieri am fost abia altoi. Traim putin. Si nu vedem salcamii, cum viscolesc cu floare din inalt…Taram vom trece. Clipele aceste se istovesc in timpul nesfarsit, devin cu fiecare zi poveste, devin, a bia nascute, infinit. Traim putin. Si doar de noi depinde nu ca traim, ci cum traim. CAND VREME PESTE NOI UN GIULGI INTINDE, CAND TOT MURIM, DEPINDE CUM MURIM. Traim putin si nu avem ce face. Si zbuciumul e fara de folos…Un aer trist de desprinde din alta postare: the world is increasingly designed to depress us.  Hapiness isn’t very good for the economy’. Fara comentarii. Adina avea un prieten, multi amici si o familie iubitoare; cu totii o plang sfasaietor, in liniste.  Adina iubea natura, animalele si echipa de fotbal Rapid. Pe pagina ei de facebook a postat imagini de la meciurile echipei favorite dar si fotografii cu mare impact emotional, cum ar fi un arbore gros care sangereaza puternic in timp ce e taiat cu drujba de un padurar. De assemenea Adinei ii placea si apele repezi , ape curgatoare, cum se vede intr-un film de-al ei. Ape care, dupa  cate se pare, in timpul unei furtuni, au luat-o din mijlocul naturii, acolo unde se simtea atat de bine si au dus-o in ceruri, acolo unde este mai frumos decat peste tot pe pamant. Dumnezeu sa o odihneasca pe fata muntilor si a apelor, pe Adina cea care a fost cu noi, azi. Si va fi si maine, o eternitate.

Dupa cum Jurnalul National v-a informat, in expediția sa din munții Hilamaya, alpinista a fost surprinsă de o ploaie torențială ceea ce a făcut ca traseul să devină extrem de periculos. Cel mai probabil, Adina Popescu a alunecat și a căzut într-un râu. Nu este exclusă nici posibilitatea să fi fost suprinsă și de alunecări de teren antrenate de precipitațiile puternice. Românca Adina Monica Popescu, în vârstă de 26 de ani, a dispărut în Nepal, unde călătorea singură în munți, ultimul semn pe care l-a dat fiind în 14 iulie, când a trimis un SMS.

Ea trebuia să revină în România pe 18 iulie.

 

×
Subiecte în articol: Adina Popescu nepal