x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preotul Constantin Necula: Cine vrea sa fie parlamentar ar trebui ca măcar limba română să o cunoască

Preotul Constantin Necula: Cine vrea sa fie parlamentar ar trebui ca măcar limba română să o cunoască

13 Mai 2020   •   09:07
Preotul Constantin Necula: Cine vrea sa fie parlamentar ar trebui ca măcar limba română să o cunoască
Sursa foto: Facebook

Preotul Constantin Necula a vorbit, la Marius Tucă Show, despre starea poporului român şi importanţa credinţei în vremuri grele, i-a mustrat pe unii dintre politicieni şi spune că aceştia ar trebuie să comunice mult mai bine cu cei care le dau girul pentru a conduce ţara.

„Cine vrea sa fie parlamentar ar trebui ca măcar limba română să o cunoască. Să aibă pe masa câteva discursuri politice majore. Să nu îşi mai bată joc de cultura poporului român. România trebuie să aibă un plan realist pentru a putea merge mai departe. Sentimentul meu a fost că ne-am aflat într-un laborator. Tot ce ni s-a cerut a fost greu făcubil. A fost perioada aceea în care nu am avut măşti. Sunt lucruri pe care le poţi face şi altele pe care nu le poţi face. Explică logic, adu argumente, dar unitar. Unul singur să vorbească despre măşti, cel care e de meserie , Unul despre virus unul singur despre intervenţii, dar cel care este de meserie. România e zguduită economic de aceiaşi oameni care au înrobit-o economic. Oamenii care au vândut proprietăţile statului şi au batjocorit bogăţiile ţării au fost primii care au apelat la tot felul de tertipuri administrative care i-au trimis pe oameni în deznădejde Îmi pare rău că n-am avut un minister al protejării angajaţilor şi oamenilor de abuzurile pe care inclusiv legea le îngăduie. Perioada asta ne-a învăţat că mai e mult de lucru la legi”, a spus părintele.

Preotul Constantin Necula a vorbit şi despre sistemul medical. A subliniat că doctorii şi asistentele au fost trimişii lui Dumnezeu în spitale şi că au vegheat în permanenţă la căpătiul bolnavilor. Părintele a taxat însă corupţia şi spune că lipsa de personal se datorează intervenţiilor făcute de politicienii care au angajat pe pile oameni incompetenţi în funcţii importante. „Oamenii ăia din linia intai, care luptă şi respiră coronavirus pentru că nu ştim să îi protejăm şi îi schimbăm la 12 ore sau la două zile. Am angajat la nesfârşit pile care să plimbe hârtii prin spitale, în loc să angajam medici de linia întâi. Medicii şi asistentele din România au fost principalii colaboratori ai prezenţei lui Dumnezeu în spital. Cine nu mă crede să îi întrebe pe bolnavi. Au aprins lumânări la capul muribunizilor. Au aprins de Paşti lumânări chiar dac nu au avut lumină de afară. Au ştiut ce au de făcut. Nu avem un corp medical lipsit de suflet”.

Constantin Necula a amintit şi despre întoarcerea copiilor la şcoală. Acesta spune că este necesar să redăm celor mici lunile pierdute în casă din cauza virusului. Mai mult, acesta spune că politicienii trebuie să se asigure ca astfel de situaţii nu se vor mai repeta. „Primăvara asta le-am furat-o copiilor. Sunt curios cum o să le-o dăm înapoi şi cum o să îi ajutăm să se bucure că sunt copii. Aştept un efort făcut de toţi pentru ca o astfel de situaţie să nu ne mai prindă nepregătiţi. Germania a fost singura care a luat în serios avertismentul OMS de acum doi ani. De ce ma refer la copii? Pentru că în ochii lor văd România de mâine, o Românie care nu pleacă de acasă. Sunt sufletul şcolii, aşa cum biserica este sufletul neamului. Sufletul şcolii sunt copiii. E trist. Îmi e dor de studenţii mei. Sunt golani, dar sunt golanii noştri. La cei mici e altfel, ei sufletul frumos pe care îl poţi modela. Au sufletul pur. Ei sunt ca Biserica într-un stat. O şcoală fără elevi e ca un stat fără Biserică”.

Recent, părintele Constantin Necula a fost ales prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

 

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: constantin necula