x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele PNL Sector 1, despre criza gunoaielor: Soluția este medierea. Asistăm la un show mediatic

Președintele PNL Sector 1, despre criza gunoaielor: Soluția este medierea. Asistăm la un show mediatic

11 Iun 2021   •   11:00
Președintele PNL Sector 1, despre criza gunoaielor: Soluția este medierea. Asistăm la un show mediatic
Sursa foto: Sursa: Hepta

Soluția cea mai bună la problema gunoaielor din Sectorul 1 este transparența, spune președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja. El crede se poate ajunge la o renegociere a contractului între primarul Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest.

Sebastian Burduja spune, la RFI, că PNL Sector 1 se poziționează „de partea cetățenilor” în problema gunoaielor.

„Fără să folosesc un clișeu, ne poziționăm de partea cetățenilor, care au niște obiective foarte simple: în primul rând, să trăiască într-un oraș curat, în al doilea rând, să nu ne batem joc de banii lor din banii publici și în al treilea rând, să fie respectată legea”, a spus Burduja.

Președintele PNL Sector 1 afirmă că „dacă nu suntem atenți, Primăria expune cetățenii Sectorului 1 la un imens risc în justiție. Sunt penalități de ordinul a zeci de milioane de euro, pe care riscăm să le plătim, deci lucrurile trebuie făcute ca la carte”.

El e de părere că o renegociere a contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest poate fi luată în calcul.

„Eu cred că acest contract poate fi renegociat și soluția este o mediere. Avem mai multe variante aici. Putem merge înainte la război, să continuăm acest show mediatic și eu cred în bună măsură de imagine, dar riscăm foarte mult ca în instanță, Primăria să fie în culpă, pentru că și acel contract probabil e scris destul de bine și se și vede de altfel cât de greu este să fie reziliat sau putem să ne așezăm la o masă a dialogului, transparent, cu presă, cu societatea civilă, cu experți din zona academică și să fie găsită o soluție corectă pentru ambele părți”, a mai spus președinele PNL Sector 1.

Întrebat dacă PNL își reproșează ceva din acest conflict, ținând cont că e vorba de un contract semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman, Sebastian Burduja a răspuns: „Nu văd ce ni se poate imputa, atât timp cât implementarea acestui contract este apanajul primarului (...). Eu nu l-am cunoscut în viața mea pe domnul Chiliman, nu îl cunosc pe acest domn. A ni se imputa acum o decizie validată până la urmă în instanță, până acum cel puțin, mi se pare doar o tactică electorală, nimic mai mult”.​

Conflictul dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest continuă. Prefectul Capitalei a refuzat să declare starea de alertă în Sector, așa cum îi ceruse Armand. Între timp, o instanță a decis executarea silită a Primăriei, într-un proces cu Romprest.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: criza gunoaielor