x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viceprimarul din Joseni a fost omorât de iubit

Viceprimarul din Joseni a fost omorât de iubit

de Iulia Barbu    |    25 Iun 2011   •   21:00
Viceprimarul din Joseni a fost omorât de iubit

Mobilul uciderii viceprimarului din Joseni, Csala Zolt, gasit impuscat, in luna aprilie, in casa sa de vacanta, s-a dovedit a fi suprinzator: anchetatorii sustin ca acesta a fost omorat de iubitul sau, cu care avusese ne­in­te­legeri amoroase si de natura patri­mo­niala. Suspectul in acest caz, Lo­rincz Robert, a fost retinut sambata iar duminicai judecatorii au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile. El este acu­zat de omor calificat si neres­pec­ta­rea regimului armelor si munitiilor, mo­bilul crimei fiind de natura "sexua­la" si "patrimoniala".

"Din declara­ti­ile suspectului principal am retinut ca mobilul omorului are doua aspecte, si anume unul de natura sexuala, si unul de natura patrimoniala", a spus seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme, procurorul Ma­rius Iacob, citat de Mediafax. Potri­vit unor surse neoficiale, se pare ca vice­primarul Csala Zolt si Lorincz Ro­bert s-ar fi cunoscut de mai multa vreme si, in urma cu un an, s-ar fi certat chiar pe holurile Primariei din Jo­seni, pentru o bucata de teren. Pe de alta parte, alte surse spun ca suspectul le-ar fi marturisit politistilor ca il ura pe viceprimar pentru ca in urma cu patru ani l-ar fi agresat sexual. Un alt mobil, ar fi sustinut suspectul, ar fi legat si de o afacere cu o cladire.

Procurorul Iacob a precizat ca in ziua respectiva, Vinerea Mare, Lo­rincz Robert s-a dus la casa de vacanta a viceprimarului, avand asupra lui o arma de vanatoare pe care o detinea ilegal, unde "a executat mai multe focuri de arma provocandu-i acestuia leziuni letale". Imediat dupa incident, primarul comunei Joseni, Gyorgy Istvan, de­cla­ra ca Csala Zsolt a fost "ma­ce­la­rit", fiind impuscat cu trei focuri de arma in ab­do­men si la picior. Viceprimarul Csala Zsolt avea 42 de ani, era casatorit si avea doi copii minori.

Anchetatorii care cerceteaza ca­zul asasinarii viceprimarului au ga­sit si arma cu care ar fi fost im­pus­cat acesta. Arma de vanatoare a fost gasita in contextul cercetarilor efectuate in comuna Joseni si in imprejurimi. Imediat dupa retinerea suspectului, anchetatorii si principalul suspect au fost la casa de vacanta a victimei pentru reconstituirea crimei. Cercetarile in acest caz sunt facute de procurori ai Parchetului instantei supreme si de politisti.


×