x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima mașină confiscată în Capitală pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri

Prima mașină confiscată în Capitală pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri

13 Feb 2021   •   19:15
Prima mașină confiscată în Capitală pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri

O autoutilitară care a depozitat ilegal deșeuri provenite din construcții, precum moloz, polistiren și rigips, pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale, din Capitală, a fost confiscată, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Autoutilitara a fost confiscată după ce a fost surprinsă de comisarii Gărzii Naționale de Mediu și de polițiștii locali de la sectorul 5, care fac controale mixte, la inițiativa Ministerului Mediului.

„Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei”, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Totodată, au fost impuse dispoziții de salubrizare a zonei afectate până în data de 17 februarie.

„Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care a ajuns pentru mulți să devină o normalitate: depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcții sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deșeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecții în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acțiunile au descoperit depozite ilegale de deșeuri pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București. Toate aceste zone ale Bucureștiului vor fi salubrizate și monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masina deseuri